Procedură daune auto

Asiguratorul RCA are obligatia deschiderii dosarului de daune la data inregistrarii avizarii de dauna. La deschiderea dosarului de dauna, asiguratorul va efectua constatarea prejudiciilor in termen de 3 zile lucratoare de la data avizarii sau la o data ulterioara convenita de catre parti, va informa in scris prejudiciatul cu privire la documentele ce trebuie depuse pentru solutionarea pretentiilor de despagubire si va solutiona cererea in termenul legal.

Avizarea daunei

Avizarea daunei auto reprezinta notificarea asiguratorului de catre persoana prejudiciata, asigurat sau mandatarii acestora, cu privire la producerea unui eveniment asigurat, insotita de documentele necesare stabilirii raspunderii asiguratorului RCA.

Pentru acoperirea prejudiciilor suferite in urma producerii unui accident, pagubitul se poate adresa asiguratorului RCA unde vinovatul are incheiata asigurarea obligatorie RCA, propriului asigurator RCA in cazul aplicarii decontarii directe sau catre BAAR, in calitatea acestuia de birou gestionar.

Despăgubirile

Despagubirile se platesc de catre asiguratorul RCA persoanelor fizice sau juridice prejudiciate, in contul indicat sau in numerar, in conditiile legii. Daca conduci un autovehicul cumparat in sistem de leasing sau prin alta modalitate asemanatoare, poti primi despagubirea doar cu acceptul societatii care a garantat financiar leasingul sau al proprietarul de drept al autovehiculului.

Procesul-verbal de constatare se intocmeste de catre specialistul constatare daune si se semneaza de catre toate persoanele care iau parte la intocmirea acestuia. Eventualele obiectii ale partilor cu privire la prejudiciile constatate, precum si la solutiile tehnice adoptate, vor fi mentionate in procesul verbal de constatare sau intr-o anexa.

Procedura de avizare/constatare/reparatie se efectueaza in acceasi locatie la adresa unitatii service din Bulevardul Theodor Pallady 287, București 032267, numai pentru autoturismele la care se efectueaza reparatia in unitatea indicata.
Asiguram conditiile necesare pentru efectuarea constatarii daunei de catre reprezantantul asiguratorului ( Allianz-Tiriac, Generali, Groupama, Asirom, Omniasig, Grawe, Garanta, Uniqa, Axeria) – pentru RCA / CASCO si reparatia daunei la sediul nostru autorizat RAR, conform legii, pe baza indicatiilor producatorului. Efectuam autoconstatarea daunelor pentru societatile colaboratoare cu care avem parteneriat (de verificat cu ce societate anume, la momentul solicitarii).

Toate aceste servicii sunt disponibile pentru clientii care efectueaza reparatia daunei la noi. (pe baza de contract de mandat).

Incasam contravaloarea despagubirii direct de la asigurator la cererea dumneavoastra si pe baza unui contract de cesiune de creanta.

*la cerere va reprezentam in relatia cu societatea de asigurare pe baza de contract de mandat

** Stabilim solutii tehnice finale de remediere a daunei (inclusiv servicii de Reconstatare).

Reconstatare

Dupa constatare, aveti dreptul la RECONSTATARE. Reevaluam constatarea daunei prin dezechiparea componentelor necesare pentru a identifica in totalitate piesele afectate, operatiunile necesare aducerii masinii in starea de dinaintea accidentului, conform normelor producatorului, efectuam geometrie si diagnoza. Avizarea sau Notificarea daunei se face la cerere, reprezentarea si negocierea in relatia cu Societatea de asigurare se face prin mandat pentru a obtine toate drepturile pe care le detineti. Constatarea se efectueaza de catre reprezentantul asiguratorului, intre 24 ore si maxim 72 ore de la data avizarii sau la o data ulterioara convenita de catre parti, doar daca pagubitul permite accesul asiguratorului RCA la autovehiculul avariat si asigura conditii pentru efectuarea constatarii.

Oferim acces la elevator, parcare, internet, tehnician disponibil pentru demontare elemente avariat.

Mașină la schimb

*** Inlocuirea temporara a vehicului avariat poate avea loc la cerere, in functie de disponibilitatea Personalul nostru va poate consilia doar in ceea ce priveste modul de intocmire a amiabilului, actele necesare pentru ca dosarul sa fie complet in vederea efectuarii constatarii si platii despagubirii aferente, drepturile si obligatiile pe care le aveti conform legii cand sunteti implicat intr-un accident.

Eliberarea masinii dupa reparatie se face fara a astepta dovada platii de catre asiguratorul RCA.

Scroll to Top
Call Now Button